B grupės vitaminai Aloe Ferox sultyse

Raw BIO Laukinių Alavijų Ferox sultys yra kupinos naudingųjų medžiagų, skaidulų, baltymų, antioksidantų, fermentų, mineralų bei vitaminų. Pradedame nuo B grupės vitaminų, o kituose postuose tęsime kitų vitaminų ir vertingų medžiagų apžvalgą.

B grupės vitaminus sieja nemažai bendrų savybių, tačiau kiekvienas iš jų turi savitų ypatumų. Trumpai apžvelgsime B1, B2, B3, B6 ir B12 vitaminus.

● Vitaminas B1 (tiaminas) vaidina svarbų vaidmenį medžiagų apykaitoje, nes padeda maistines medžiagas paversti energija. Jis dalyvauja elektrolitų tekėjime į raumenų ir nervų ląsteles ir iš jų. B1 padeda išvengti nervų sistemos, smegenų, raumenų, širdies, skrandžio ir žarnyno negalavimų.

● Vitaminas B2 (riboflavinas) padeda maistą paversti energija, skaidyti baltymus, riebalus ir angliavandenius. Jis vaidina gyvybiškai svarbų vaidmenį palaikant kūno energijos tiekimą. Taip pat B2 veikia kaip antioksidantas.

● Vitaminas B3 (niacinas) atlieka svarbų vaidmenį ląstelių signaluose, medžiagų apykaitoje, DNR gamyboje ir atstatyme. B3 padeda sumažinti cholesterolio kiekį kraujyje ir yra naudingas kraujagyslių sistemai bei širdžiai.

● Vitaminas B6 (piridoksinas) dalyvauja aminorūgščių apykaitoje, raudonųjų kraujo kūnelių gamyboje ir neuromediatorių kūrime. Jis naudingas centrinei nervų sistemai ir medžiagų apykaitai. B6 padeda gaminti serotoniną ir dopaminą, todėl gali pakelti nuotaiką ir gerinti bendrą savijautą. Žmogaus kūnas šio vitamino negamina, tad svarbu jį gauti su maistu.

● Vitaminas B12 (kobolaminas) yra gyvybiškai svarbus viso kūno darbui, ypač neurologinei funkcijai, DNR gamybai ir raudonųjų kraujo kūnelių vystymuisi. Jis padeda išvengti anemijos, gerina kraujo kokybę, yra naudingas smegenų darbui, nervų sistemai, gali pagerinti nuotaiką ir bendrą savijautą.

Ir tai tik dalis šių vitaminų savybių.

Prekė pridėta į norų sąrašą
Prekė pridėta į palyginimą

Tinkalapis naudoja slapukus. Toliau naudodamiesi šia svetaine jūs sutinkate su jų naudojimu.