Shot'as "Antioksidantų bomba"

 

Šis nesudėtingas imbiero ir granato receptas – tai tikra antioksidantų bomba.

Tiek imbieras, tiek granatas pasižymi stipriomis antioksidacinėmis savybėmis, o imbiere gausu ir kitų naudingų medžiagų.

 

Imbiero sudėtis

 

Imbieras – tai vienas iš geriausių prieskonių, tačiau naudojamas ne tik kaip maistas, bet ir kaip vaistas. Jame yra daugiau nei 10 antioksidacinių savybių turinčių medžiagų, kurios padeda neutralizuoti laisvuosius radikalus.

Europoje ir Azijoje imbieras vis daugiau naudojamas šviežias, nes šviežiame išlieka daugiausiai naudingųjų medžiagų.

Raw imbierų sultys iš „Aromavitalitys“ yra šalto spaudimo, ir jose išlieka daugiausia naudingų medžiagų.

Imbiero šaknyse yra kalio, magnio, vario, vitaminų B, B2, B6, C, gerųjų riebalų, sacharidų ir dervų. Imbiere esantis vitaminas B aktyviai dalyvauja riebalų apykaitoje, B2 padeda išvengti skrandžio ir žarnyno problemų, o vitaminas C stiprina imunitetą.

Spazmolitinės imbiero savybės – tai rezultatas jame esančių daugiau negu 60 mikroelementų, daugiau negu 30 aminorūgščių ir daugiau nei 500 fermentų ir kofermentų.

Imbiere esantys gingerolas ir šogaolas pasižymi šildomuoju poveikiu ir dėl to gali padėti gydant slogą, anginą ar gripą.

Kovoti su peršalimu ir kitais rudens ar žiemos negalavimais padeda kita sudėtinė medžiaga cineolas, kurio imbiere labai gausu. Grynas cineolas naudojamas medicinoje kaip antiseptinė ir atsikosėjimą lengvinanti priemonė.

Priešuždegiminių ir skausmą malšinančių ypatybių turi ir imbieruose esantis citralis. Jis, beje, imbierui suteikia citrusų kvapą.

 

Receptas

 

Sudėtinės dalys:

• BIO Raw imbiero šaknų sultys – 1 arbatinis šaukštelis (rekomenduojama dienos norma – 1 valgomasis šaukštas)

• 1 granatas

• ½ žaliosios citrinos

• 50 ml vandens

 

Gamyba:

Išspausti žaliosios citrinos ir viso granato sultis į stiklinę. Pridėti BIO Raw imbiero šaknų sultis. Įpilti vandenį ir viską gerai išmaišyti. Metas mėgautis!

 

Prekė pridėta į norų sąrašą
Prekė pridėta į palyginimą

Tinkalapis naudoja slapukus. Toliau naudodamiesi šia svetaine jūs sutinkate su jų naudojimu.